1000000 € voor voetbalkantine Lembeke. Niet wat veel?

1000000 € zoveel mag de nieuwe voetbalkantine Lembeke kosten. Samen ziet het groot, de vrienden worden bediend.( De voorzitter is de vader van de huidige burgemeester). Samen weet ook wel dat het een beetje veel is want ze voegen er aan toe dat er occasioneel, dat wil zeggen niet dikwijls of af en toe, kan er ook iets anders in de kantine, sorry accomodatie, 

Alles voor de voetbal, de rest is van minder belang lijkt Samen te zeggen. Als we nu een kantine zouden bouwen van 400000 € wat zouden we dan met die andere 400000 € kunnen doen? Het oude Rustoord in Lembeke aanpakken. Of de huizen op het dorp. Of fiets- en voetpaden leggen of verbeteren in verschillende straten. Of de bestaande trage wegen verharden en verbreden. Of de diensten aan de ouderen uitbreiden. Of de Kring in Lembeke kopen voor de verenigingen. Of de lokalen van de jeugdbewegingen verbeteren. En wat gedacht van een tunneltje onder de Eeklostraat zodat het dorp van Lembeke veilig verbonden is met de Heihoek. Of meer geld voor cultuur zoals voor Cirque Constance dat Kaprijke schitterende avonden bezorgt maar daarvoor beloond wordt met een aalmoes.

Het zijn maar enkele suggesties die laten zien dat er veel noden zijn en dat dit bestuur uit één brilletje kijkt. Tijd voor verandering.